Dáárom mag een hond dus geen chocola!

Dáárom mag een hond dus geen chocola!

Chocolade wordt gemaakt van cacaobonen. En in de cacao zit een stofje genaamd theobromine. Theobromine is giftig en kan door honden (maar ook bijvoorbeeld door katten, konijnen, fretten en paarden) niet goed worden afgebroken. Daardoor ontstaat er snel een overdosering en kan je hond hier heel ziek van worden of zelfs overlijden. Ze krijgen vaak neurologische klachten en diarree.
Hoe donkerder de chocolade, hoe meer cacao en theobromine erin zit.
Als je hond toch chocolade heeft gegeten, bel dan direct de dierenarts, ook al is het 's nachts. Het is belangrijk dat jouw hond zo snel mogelijk gaat braken, zodat hij zo min mogelijk theobromine opneemt.
Dit schema kun je aanhouden om te zien hoeveel chocolade per lichaamsgewicht van de hond schadelijk is. Let op! Het is een richtlijn. De ene hond reageert gevoeliger dan de andere hond.
Vooral rond feestdagen krijgen honden de kans om chocolade te eten. Denk aan paaseieren, valentijnbonbons, chocolade- letters en kruidnoten in de schoen en chocolade kerstballen aan de kerstboom. Maar ook de boterham met hagelslag van de kinderen, een brownie bij de koffie of een chocoladetaart met een verjaardag zijn voorbeelden waarbij honden de kans hebben gekregen om chocolade te pikken.
Zorg dus altijd dat de chocolade goed is opgeborgen en laat niks liggen waar de hond bij kan.
Terug naar blog

Krijg 20% korting op alle speeltjes bij aankoop van minimaal 2 speeltjes!

1 van 10

Aanbiedingen

1 van 10