Hoera! Een puppy

Hoera! Een puppy

Je bent tot het besluit gekomen om een puppy in huis te nemen. Een lief, schattig hondje die je de beste opvoeding wilt geven. Hier moet je goed over nadenken. Heb je er voldoende tijd en geld voor? Wat voor ras wil je, groot of klein? Waar vind je een goede fokker? Als je dat allemaal hebt uitgezocht en je mag binnenkort je nieuwe huisgenoot ophalen, zorg dan dat je alles in huis hebt wat nodig is voor de beste verzorging van jouw nieuwe pup.

Bekijk deze checklist zodat je niks vergeet!

 • Mand of kussen. Jouw puppy zal nog veel slapen. Een goede rustplek is dan ook heel belangrijk. Zo voorkom je dat hij overprikkeld raakt en daardoor vervelend gedrag gaat vertonen.
 • Bench. Je kunt een bench gebruiken om je pup een veilig en rustige plek te geven. Een bench kan helpen om je pup zindelijk te maken of om hem alleen te laten. Dat moet je wel eerst oefenen! Anders krijg je een pup met verlatingsangst. Deze onderleggers (puppypads) houden de bench schoon bij ongelukjes.
 • Hondenriem en halsband of tuig. Hiermee maakt je pup zijn eerste stapjes buiten. Er bestaan verschillende soorten riemen, uitrollijnen, halsbanden en tuigen. Kies wat jij fijn vindt! Vergeet ook de poepzakjes niet!
 • Voer- en waterbak. Verschoon deze regelmatig en zorg dat je hond altijd vers water tot zijn beschikking heeft. Je kunt ook een waterfontein neerzetten. Dit water is altijd in beweging en wordt gefilterd. Sommige honden vinden dat lekkerder. Voor grotere hondenrassen bestaan er bakken op een standaard. Deze kun je naar de gewenste hoogte brengen.
 • Puppyvoeding. Er zijn heel veel soorten voedingen op de markt. Wat is nou het best? Dat is voor iedere hond anders. Belangrijk is dat jouw puppy de eerste dagen het voer krijgt wat hij bij de fokker ook heeft gekregen. Dat is hij gewend. Als het voer je bevalt en de pup doet het er goed op, kun je het blijven geven. Als je, om wat voor reden dan ook, wilt veranderen van voeding, stap dan langzaam over. Zo kan je pup wennen aan het nieuwe voer. Als je meer informatie wilt over voeding, neem dan contact met ons op. Wij zijn gediplomeerd paraveterinair en hebben de Veterinaire Voedingscursus afgerond.
 • Trainingsbrokjes. Jouw pup moet nog heel veel leren. Het is dan ook verstandig om deel te nemen aan een puppycursus. Hier leer jij samen met jouw pup de basisvaardigheden. Honden zijn goed te belonen door iets lekkers te geven. Omdat dit, zeker in het begin, vaak gegeven wordt wil je iets dat weinig vet bevat, maar wel erg lekker smaakt, zoals Penstrainers.
 • Speeltjes en kauwmateriaal. Om een band op te bouwen met jouw puppy is het belangrijk om met hem te spelen. Geef hem een leuk knuffeltje, waar hij mee kan spelen, op kan kauwen en mee kan slapen als hij dat wilt. KONG is een bekend merk dat stevige speeltjes heeft.
 • Kauwkluif. Kluiven is heel belangrijk voor honden. Als puppy's hun tanden gaan wisselen hebben ze extra behoefte om te kauwen. Om te voorkomen dat jouw schoenen als kauwmateriaal gebruikt worden, kun je kluiven aanbieden. Blijf er altijd bij, sommige honden zijn erg gretig en slikken te grote stukken in.
 • Verzorgingsproducten. Af en toe moet de hond ook in bad. Gebruik nooit je eigen shampoo. De PH (zuurtegraad) van onze shampoo is anders dan die van de hond. Gelukkig bestaan er heerlijke hondenshampoos. Heb je een hond waarbij je de vacht regelmatig moet kammen? Begin daar dan direct mee. Zo leert jouw pup dat kammen iets leuks is en went hij er aan. Hetzelfde geldt voor nagels knippen of ooghaartjes knippen. Er bestaan ook waterblazers. Hiermee blaas je water, vuil en losse haren uit de vacht.
 • Dierenarts. Natuurlijk is dit niet iets wat je kunt aanschaffen. Maar wij adviseren zeker om je pup op tijd in te schrijven bij de dierenarts. Zij kunnen jouw adviseren over de vaccinaties, wormen- en vlooienmiddelen en houden de groei van je pup goed in de gaten. Voor vragen omtrent de gezondheid kun je ook contact met ons opnemen. Wij zijn gediplomeerd paraveterinair en werken in de dierenartspraktijk.
  Héél véél liefde, maar dat komt vast goed!
Terug naar blog

Krijg 20% korting op alle speeltjes bij aankoop van minimaal 2 speeltjes!

1 van 10

Aanbiedingen

1 van 10