grasaren

Pas op voor grasaren!

Grasaren zien we veel in de zomermaanden langs wegen, in weilanden, rondom bomen... Het zijn zaden van een bepaald grassoort. De zaden blijven makkelijk in de (langere) vacht van een hond hangen. Door het scherpe puntje en de weerhaakjes van deze 'kruiper' kunnen ze makkelijk door de huid heen het lichaam binnendringen.

Er kan een pijnlijke ontsteking ontstaan dat zorgt voor roodheid, zwelling en koorts. Ze komen vaak voor:

- in het oor (plotseling continu hevig schudden met kop)

- tussen de tenen (veel likken op die plek, mank lopen)

- in het oog (knijpen met oog, wrijven met poot)

- in de neus (veel niezen, bloedneus, wrijven met poot)


Alle hondenspeeltjes 20% korting!

Het is belangrijk dat de grasaar zo snel mogelijk wordt verwijderd. Door de weerhaakjes kan deze snel verder naar binnen kruipen en kan dan nog meer schade aanbrengen.


Dit is een grasaar onder de microscoop. Hier kun je goed de kleine weerhaakjes zien.

Controleer dus ALTIJD na een wandeling of er geen grasaren in de vacht zitten. Kijk bij honden met hangende oren goed onder de oorflappen. Controleer goed tussen alle tenen. Vooral bij honden met wat langer haar is zo'n grasaar moeilijk te zien.

Mocht je vermoeden dat jouw hond een grasaar heeft en lukt het niet om deze zelf te verwijderen, neem dan direct contact op met je dierenarts. Ook in het weekend!

 

De petitie, om te zorgen dat gemeenten meer doen tegen de grasaren,  is al meer dan 50.000 keer ondertekend en zal op 7 september worden overhandigd aan de burgemeester van Den Haag.

Terug naar blog

Krijg 20% korting op alle speeltjes bij aankoop van minimaal 2 speeltjes!

1 van 10

Aanbiedingen

1 van 10