Dé populairste hondennamen van 2022!

Dé populairste hondennamen van 2022!

Krijg je binnenkort een puppy en ben je opzoek naar een leuke naam? Of ben je benieuwd of de naam van jouw viervoeter bij de top 10 populairste behoort? Wij hebben de populairste hondennamen van dit moment voor je op een rij gezet en de betekenis ervan.

Top 10 hondennamen voor reuen:

 1. Max
  Max betekent 'de grootste/beste'. Het komt van de Latijnse naam Maximilian, dat afkomt van het Latijnse woord maximus.
  Het is ook de naam van Formule 1 coureur, Max Verstappen.
 2. Bobbie
  Bobbie is afgeleid van Bob en dat komt weer van Robrecht. Robrecht is een Germaanse naam en betekent 'schitterend door roem'.
  Het is ook de naam van het hondje van stripfiguur Kuifje.
 3. Charlie
  Charlie is afkomstig van de Germaanse naam 'Karel'. Karel komt van het woord 'kerel', dat is een 'vrije man, niet van adel'.
 4. Balou
  Balou komt uit het Hindi en betekent 'beer'. De beer uit het Junglebook heet ook Balou.
 5. Sam
  Sam wordt ook wel eens op zijn Engels uitgesproken als 'Sem'. Het betekent 'de naam van God' of 'van God gebeden'. Het is een afkorting van de Hebreeuwse naam 'Samuel'.
 6. Diesel
  Heeft niet echt een betekenis, maar is wel een hele stoere naam! Het is een Duitse achternaam en we kennen het als brandstof voor de dieselmotor. Vernoemd naar de uitvinder, Rudolf Diesel. Het is ook een kledingmerk.
 7. Sky
  Sky betekent 'lucht' of 'hemel'. Het Engelse woord Sky komt van het Oudnoors, waar het 'Wolk' betekent.
 8. Billie
  Billie is afgeleid van de naam Bill, wat weer is afgeleid van William. William komt van de Germaanse naam Wilhelm en betekent 'wilskrachtige (Wil) beschermer (helm)'.
 9. Ollie
  Ollie komt van de naam 'Olivier'. Olivier komt van het Latijnse woord 'olivarius', dat olijfboom betekent.
 10. Guus
  Guus is afgeleid van de Romeinse keizer 'Augustus'. Augustus komt van het Latijnse woord augere, dat vermeerderaar betekent. Het betekent geheiligd, gewijd, verheven, eerwaardig. De maand augustus is hier ook naar vernoemd.
  Guus kan ook komen van 'Gustaaf'. Dat betekent 'steun der Götar'. De Götar zijn de inwoners van Götaland, een gebied ter zuiden van Zweden.

 

 

Top 10 hondennamen voor teefjes:

 1. Luna
  Luna komt uit het Latijn en betekent 'Maan'. Het was ook de naam van de Romeinse maangodin.
 2. Lola
  Lola komt van de Spaanse naam Dolores. Dolores komt van Maria De Los Dolores, een populaire Spaanse naam. Dat betekent 'Moeder der smarten'.
 3. Pip
  Pip is afkomstig van Philip, een naam afkomstig van Filippus. Het is een Griekse naam en betekent 'Liefhebber van paarden'.
 4. Mila
  Mila is een variant van 'Emilia' of 'Camilla'. Emilia komt van de Latijnse naam Aemilius, dat komt van het Griekse woord ´(h)aimulos´, dat ´zacht´ en ´vriendelijk´ betekent.
 5. Bo
  Bo komt van de Germaanse naam ´Willibrord´. Dat betekent ´de wilskrachtige (Wil) speerstrijder(Brord).
 6. Puck
  Puck komt van het Oud Engelse woord 'Puca' en betekent 'rakker' of 'kabouter'. Puca is een mythologisch ondeugend wezentje.
 7. Bella
  Bella is een Hebreeuwse naam en komt van Isabella en dat is weer een variant van Ilsabeth, Elisabeth. Het betekent 'God heeft gezworen, God is mijn eed'.
  Bella kan ook uit het Italiaans komen en betekent dan 'Liefelijk, beeldschoon'.
 8. Nola
  Nola is afkomstig van 'Magnolia'. Magnolia is een plantensoort met grote groene bladeren en witte bloemen met een geel of roze hart. De bloem staat symbool voor reinheid, trouw en idealisme en is benoemd naar de Franse botanicus Pierre Magnol.
 9. Coco
  De betekenis van Coco is niet helemaal bekent. In enkele talen betekent het 'kokosnoot' en in het Spaans is het afgeleid van Socorro, dat 'help' betekent.
  Het is voornamelijk een populaire naam door de mode-ontwerpster Coco Chanel.
 10. Sandy
  Sandy is afgeleid 'Sander'. Sander komt van de Grieske naam Alexander, de beschermer.
Terug naar blog

Krijg 20% korting op alle speeltjes bij aankoop van minimaal 2 speeltjes!

1 van 10

Aanbiedingen

1 van 10